In 't Luweland trekt de natuur je naar buiten

26 augustus '24

’t Luweland ligt op een schitterende plek in de polder. De natuur verleidt om erop uit te trekken en gezond te leven. Geniet van buitenzijn op jouw eigen manier. Met je handen in de grond, op de rug van een paard of lekker op de fiets. Kies jij voor een permanent vakantiegevoel?

Swifterbos

Bij de aanleg van de polder kreeg elk dorp zijn eigen bos. Swifterbant heeft het Dorpsbos en het Swifterbos, Biddinghuizen het Biddingbos en Dronten het Wisentbos en het Wilhelminabos. Vaak zijn ze verrassend groot. In rap tempo groeiden de jonge bossen uit tot afwisselende stukken groen met bomen, vaarten, vijvers en open plekken. Dat je hier op de bodem van de vroegere Zuiderzee loopt, is op sommige plekken nog te zien aan de schelpenresten die tussen de bomen liggen.

’t Luweland grenst direct aan het Dorpsbos dat aansluit op het grote Swifterbos. Het zou je ‘achtertuin’ maar zijn. Wat een fantastische plek om met de hond te wandelen. Staatsbosbeheer heeft een mooi rondje uitgezet van 3,3 kilometer dat voert langs de mooiste plekjes en allerlei informatieborden, mocht je meer willen weten.

image alt

Mooiste routes om de hoek

Er zijn eindeloos mooie fietsroutes in en rond Swifterbant. Mountainbike je graag? In Dronten en Lelystad zijn twee fantastische parcoursen. Er is zelfs een track voor kinderen. Racefietsen kan hier overal. De echte fanatiekelingen zijn fan van een rondje Markermeer. Holland op z’n best. Ook de recreatieve fietser kan hier zijn of haar hart ophalen. Kijk op bladzijde 36 voor een paar leuke routes.

image alt

Maaltijd uit eigen tuin

Vind je het leuk om zelf je eigen groenten en fruit te kweken? Maak een moestuin in je eigen tuin en eet met de seizoenen mee. Een moestuin vinden kinderen vaak geweldig. Ze leren veel over de natuur, en het eten van groenten en fruit wordt ineens veel leuker als je het zelf hebt gemaakt.

Wist je dat je met 1 zaadje uit een pompoen in no time een nieuwe pompoenplant kunt maken? Stop het zaadje in een potje met aarde, zet hem in de vensterbank, water geven en tadaaa! Als je hier eind maart mee start, kan de plant in mei de tuin in en heb je in oktober/november je eigen pompoen om uit te hollen.

Van stalling tot rijles

Paarden kijken, aaien en misschien een ritje maken óf je paard stallen. Het kan als je in ’t Luweland woont. Want naast de woonwijk hebben diverse paardenliefhebbers een stal met hun eigen paard. Er is ook nog een manege in Swifterbant. Bij Victorius Hoeve worden paardrijlessen gegeven aan kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf ’t Luweland fiets je er in 5 minuten naartoe.

Pak jij je kans?

Ben jij nog op zoek naar jouw droomwoning in een groene nieuwbouwwijk met alle ruimte om jouw woondromen waar te maken? Dan is er goed nieuws. Er zijn nog een paar woningen beschikbaar in de eerste fases van 't Luweland in Swifterbant. De actuele beschikbaarheid vind je op de pagina woningen. Voor de beschikbare woningen geldt "wie het eerste komt, wie het eerste maalt".

Voor de woningen die onder optie zijn, kun je je aanmelden voor de reservelijst. In beide gevallen ga je naar je favoriete woning, klik je op de button "optie aanvragen" of "zet me op de wachtlijst" en vul je je gegevens in. Je ontvangt bericht zodra je in aanmerking komt voor een woning.

Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Ook wonen in 't Luweland? Bekijk het aanbod